Waardevol theekransje over “Liefde”….

Waardevol en ontroerend.

3 lieve meiden (en ik) gezellig aan de thee met lekkers. Ondertussen spelen we het spel Schatgravers. Dit keer met een dobbelsteen die ons zegt welke kleur karweitje er gepakt mag worden. Na het karweitje mag er een schat gepakt worden. De oohh’s en aahh’s vliegen over de tafel….’ja die past bij jou’ en ‘nee, zo ben jij niet’ worden uitgewisseld. Respectvol, met een vleugje gezelligheid. Want gelachen wordt er ook. Als weer die boze heks voorbijkomt. Of die citroen….rare bekken doen het altijd goed ;). Bij het karweitje ‘Dromen & Wensen’ worden harten gelucht, eerlijk en open. Ontroerend om te zien hoe ze elkaar kunnen troosten en opbeuren. Om vervolgens in het ‘Hier & Nu’ vrolijk op te noemen wat ze op tafel zien staan. Knuffels worden uitgedeeld en hartelijk ontvangen. De 5 schatten die ze hebben verzameld passen bij hun. Het voelt goed. Mogen we nu gaan knutselen?

 

Ik leg uit dat we de schatten kunnen gaan bewaren in een flesje. Mooi versierd zowel aan de binnen als buitenkant. Ze willen de schatten aan de buitenkant. Zichtbaar voor zichzelf en voor anderen. Ze zijn er trots op! En terecht!

 

Het eindresultaat mag er zijn. De meiden hebben heerlijk geknutseld aan hun eigen flesje. De tijd vliegt. Gewapend met waardevolle schatten op een mooi gevuld flesje, een Schatgraversposter met hun schatten, de flyer van Kindercoach Goedgemutst (met de volgende datum) en een complimentenkaartje gaan ze de deur uit. Natuurlijk niet voordat er selfies zijn gemaakt met gekke mutsen! Iedereen ging wederom GOEDGEMUTST de deur uit. Dat was mijn wens, mijn doel…

 

PS: mijn mooiste cadeau was wel dat er bij mijn schatten werd gezegd ‘ja, dat kan jij juist heel goed’ en ‘daarom is het hier ook zo fijn’. Hoe Goedgemutst kan je zijn!

 

 

Is een Theekransje ook wat voor jouw dochter? Of zoon? Het volgende Theekransjes is voor jongens (en hele stoere meiden) uit groep 3 en 4. Dit wordt gegeven op woensdag 22 maart. Het thema is “Superhelden”.

 

Op 19 april is er weer een theekransje voor meiden uit groep 5 en 6. Het thema is dan ‘Vriendschap”. De kosten zijn 15 euro per kind. Aanmelden kan via de website, Facebook, WhatsApp of mail.