Speciaal Theekransjes voor moeders extra speciaal!

Speciaal? Ja, speciaal omdat deze lieve moeders bij mij op de Thee (koffie) kwamen. Speciaal omdat ze er voor zichzelf én voor hun kind(eren) zaten. Speciaal omdat ze met liefde en aandacht (lees: opperste concentratie) een mooie kaart of twee kaarten hebben gemaakt. Een berichtje, een compliment vanuit het hart! Dat is speciaal!

Alle spullen lagen klaar. Ze konden meteen aan de slag met het oefenen van verschillende sierletters. Er lagen voorbeelden van ‘quotes’ die aangepast konden worden. Met of zonder naam van je kind? Met naam maakt het misschien nog wel persoonlijker…..het is echt een kaart voor hem of haar. Ze komt een compliment ook bij de ander aan. Spreek diegene eerst aan met zijn of haar naam. Contact maken. Aandacht.

Welke boodschap wil je meegeven? Wat bewonder je in hem of haar? Teksten worden in het klad geschreven, woorden vervangen door passende kwaliteiten die bewonderd worden of die gestimuleerd mogen worden. Drie moeders die super serieus aan het werk gaan. Ik voorzie van koffie en thee, maar daar is eigenlijk geen tijd voor…

Ik geniet. Ik bewonder. Ik ben trots. Trots op deze moeders die hier zitten VOOR hun kind(eren). Omdat ze hun kind(eren) een welgemeend en persoonlijk compliment willen geven. Een bericht recht uit het hart. Leuk om te maken en ik verwacht ook leuk om te krijgen. De kaarten blijven bij mij achter. Ik voorzie de envelop van postzegels en doe ze later die dag op de bus. Ik kan haast niet wachten op de reacties…..

Met lege handen naar huis? Natuurlijk niet. De moeders krijgen een aantal kaartjes van het Complimentenspel mee om thuis te gebruiken. Een complimenten poster van Platform Mindset, waarop mooi beschreven staat hoe een compliment kan helpen bij een Groei-mindset. Natuurlijk ook de Schatgravers poster vol schatten. Schatten waarover complimenten gegeven kunnen worden. Allemaal handreikingen om makkelijker, sneller en vaker complimenten uit te delen. Want wie goed doet, goed ontmoet….wat is er leuker dan complimenten geven én krijgen?!

Dit Theekransje krijgt nog een vervolg! Er waren veel moeders die wel wilden komen maar niet overdag konden. Ik ga snel in mijn agenda kijken voor een Theekransje at ‘night’….Dan sluiten we gezellig af met een glaasje wijn <3

 

1 antwoord
  1. petra
    petra zegt:

    Het was superleuk om te doen. Toch best lastig en nooit gedacht dat het zou lukken. Maar het resultaat was best ok. Maar naast het resultaat was het voor mij ook een eye opener. Ik besefte me dat ik heel trots op mijn dochter ben maar dat veel te weinig zeg of schrijf. ( mopperen doe ik makkelijker ;-)) Dus ik heb me voorgenomen dit toch veel meer te gaan doen want zo’n reactie op je kaart……….daar doe je het toch allemaal voor.

    ps: Zo’n reactie kan ik niet beschrijven,die moet je meemaken……………

Reacties zijn gesloten.