recensie ik ben 9 workshop

Feest der herkenning… herken je dat?

Mooie woorden krijg ik terug. Over onze avond samen. Samen aan de keukentafel. Allemaal anders en toch ergens ook weer niet…

We zitten bij elkaar om te delen. Ik deel informatie en tips met betrekking tot hun 9-jarig kind. Of dat nu een jongen of een meisje is, ieder kind doorloopt deze fase op zijn of haar manier. De één wat heftiger dan de ander. Het is hoe dan ook herkenbaar! En dat geeft vertrouwen. Een bevestiging ‘het ligt niet aan mij’ of ‘mijn kind is toch normaal’…’het hoort erbij’.

Zij delen hun ervaringen, zij delen hun vragen, zorgen en eigen tips. Het is fijn dat zij er zijn, dat zij dit durven én doen. Voor zichzelf, maar ook zeker voor hun 9-jarig kind.

Tijd die vloog voorbij, wel niet het kaartje schrijven… Het is zo’n mooie positieve afsluiter, om ook op deze manier naar je kind te kijken. Tuurlijk, we kunnen we allemaal wel eens achter het behang plakken….wij zijn ook maar een mens, gelukkig! Maar door deze kwaliteiten te zien bij je kind, kan je ze ook benoemen wanneer het wat extra steun nodig heeft. Wanneer het in een boze bui zit of zich heel alleen voelt omdat écht niemand wil spelen….

Tips, adviezen en informatie geef ik je met liefde mee, maar de boodschap die ik vooral wil meegeven aan de moeders is: je bent goed zoals je bent! Heb vertrouwen in jezelf en in je kind en geeft het de tijd. <3

 

 

 

Mocht je toch nog extra informatie of hulp willen, dan weet je mij nu te vinden. Hulp vragen is geen zwakte, maar geeft juist kracht. En soms is het gewoon fijn als een ‘buitenstaander’ met je mee kijkt.

Op donderdag 23 mei, woensdag 12 juni en vrijdag 5 juli organiseer ik de laatste moeder-workshops voor de zomervakantie. Ik neem je mee in de inzichten die er zijn rond de ontwikkelingsfase van het kind van 9. deze ontwikkelingsfase loopt van ongeveer 8 t/m 11 jaar.

Ik zie je graag <3