De kracht van samen…. de sleutel(hanger) tot succes! ♥

Wat was het weer een gezellig Theekransje. 5 meiden aan de keuken tafel. Andere gezichten, sommige nieuw maar toch bekend. Na een kort kennismakingsrondje, een kopje thee of ranja met wat lekkers zijn we aan de slag gegaan. Tenminste…zíj zijn aan de slag gegaan. Met zichzelf of eigenlijk over zichzelf…..

Op de deur had ik de kwaliteitenkaartjes van @Smoely opgehangen. Ik ben, ik kan of ik heb…. Iedereen kreeg 10 post-its waar ze hun naam op mochten schrijven om vervolgens deze post-its bij de kwaliteiten te hangen. Natuurlijk niet zo maar bij kwaliteiten, maar echt de kwaliteiten die bij ze passen. Waar ben jij goed in, wat doe je graag, wat kan je goed, waar word je blij van…. En let op….dat je de kwaliteit niet kiest wil niet zeggen dat je het niet bent of kunt! Hij is waarschijnlijk alleen wat minder aan de oppervlakte. Goed om te weten toch!? Misschien is het een kwaliteit waar je wel wat beter in zou willen worden.

Er wordt druk geplakt. Vergeleken en commentaar geven. Positief natuurlijk! “Ja, dat kan jij erg goed” of “dit vind ik echt iets voor jou”.  Ook werden er overeenkomsten gevonden, “ik ben ook muzikaal”. Dat bleken ze eigenlijk allemaal te zijn! Sommige zelfs dubbel 🙂 Voor sommige is het moeilijk kiezen, voor de ander makkelijker en hangt die er rustig meer dan 10 post-its op. Alles mag. Laat maar zien waar je trots op bent. Dat het lastiger voor je is, betekent niet dat je ze niet hebt. Maar misschien is het niet het passende ‘kaartje’ voor je. Want zo kwamen we er achter dat ‘helpen’ in dit geval meer ‘ik kan samenwerken’ betekende.

Toen alle post-its een plek gekregen hadden hebben we er een aantal besproken. Wanneer gebruik je deze kwaliteit. Kan je de kwaliteit ook thuis of op school gebruiken? Hoe kan deze kwaliteit je helpen bij iets wat lastig voor je is? Hoe geef jij bijvoorbeeld je grenzen aan? Is dat iets wat je altijd al kon of heb je dat geleerd? Wie heeft je daarbij geholpen? Door ervaringen te delen, elkaar te laten weten dat sommige kwaliteiten gaande weg kunnen groeien, probeer ik mee te geven dat alle kwaliteiten écht in je zitten. De één wat meer dan de ander. En dat je gebruik kunt maken van alle kwaliteiten, maar ook specifieke kwaliteiten meer kunt inzetten om ergens beter in te worden. Doordat je bijvoorbeeld goed kunt samenwerken en kunt luisteren, lukt het je misschien beter om (samen) bij de leerkracht om hulp te vragen. Of dat je je sociaal en open opstelt ten opzichte van nieuwe mensen (klasgenoten) leer je misschien makkelijker vrienden maken.

Mooie gesprekken over mooie kwaliteiten. Stuk voor stuk passend bij het kind. Van de 10 kwaliteiten mochten ze een top 5 maken, want deze top 5 gaan ze verankeren in een sleutelhanger. Ik ben voor dit theekransje een samenwerking aangegaan met @Made by Melissa. Zij geeft o.a. knutselworkshops en ik wist dat zij sleutelhangers had gemaakt. Ik heb bij haar de materialen afgenomen die nodig waren voor de sleutelhanger. EN ik mocht de kralendoos van haar gebruiken! Wat een feest. De meiden gingen enthousiast aan de slag. Met een spiekbriefje er naast werden kralen verzameld, lintjes geknoopt, krimpie dimpie hartjes gemaakt, passende bedeltjes gekozen en zo ontstonden er fantastische sleutelhangers. Hangers voor aan de tas of etui. Want juist daar zijn ze zichtbaar! Kwaliteiten kan je niet vaak genoeg zien en zo geven ze je misschien net even dat beetje vertrouwen om ‘het juist wel te doen’…

  

De kracht van samen….Ik samen met Melissa, zij samen bij mij aan de keukentafel. Elkaar helpen om letters te vinden, knopen te leggen, ervaringen met elkaar te delen, gezellig met elkaar te kletsen, plezier te hebben voor de foto en ontzettend trots te zijn op het eindresultaat. En terecht!!

Theekransjes rules! Echt! Goedgemutst afsluiten = goedgemutst op weg. Dat is mijn doel…. Check!