Welkom bij Kindercoach Goedgemutst, coach voor grote en kleine meiden in Haarlem e.o.
Hier vind je alle downloads, acties, verdere informatie en de aanmeld link naar de online lezing van 8 februari a.s. Neem gerust een kijkje op mijn website voor meer informatie en inspiratie.
Download 9 januari : Happer voor een fijne dag (afsluiting)
De eerste online schoolweek zit erop. Hoe is deze week gegaan? Hoe voelde het voor jou? Wat ging er goed? Op een speelse manier elkaar bevragen en even stil te staan bij de afgelopen week zorgt voor verbinding, berusting én het biedt een mogelijkheid tot het vragen of aanbieden van hulp. Niet alle kinderen vertellen makkelijk wat er speelt of wat ze nodig hebben. Dus als jij weet dat je kind niet zo’n prater is of dat zij wat moeite heeft met hulp vragen, gebruik dan de happers om het gesprek te starten. Ik wens jullie veel hap-plezier 🙂
Download 16 januari: complimenten bloem
De tweede online school/werkweek zit er weer op. Wat hebben jullie dit goed volgehouden met elkaar!
Hoe vond jezelf dat het ging? Kan je je kind of jezelf een compliment geven omdat jullie dit met elkaar ‘geflikt’ hebben? Of gingen er toch nog zaken mis (logisch) of ging het allemaal lekker soepeltjes…. Hoe dan ook, een compliment op zijn tijd zorgt voor een positieve ervaring met een positieve emotie. Je kunt er blij van worden, trots bij voelen, gewaardeerd door worden, het zorgt voor motivatie om het vol te houden enz. enz. Complimenten doen er toe! We vergeten ze alleen vaak te geven. Deze download is leuk om samen te doen. Geef elkaar complimenten en let daarbij op dat het compliment gaat over de INZET en niet het resultaat. Dus ‘ik zag dat je hard aan het werk was en dat het je zo gelukt is om alles te doen.’ Bij de download zit een beschrijving hoe je de opdracht samen kunt doen. Heel veel pluk plezier en geniet van de special effects!
Download 30 januari: emotiemeter & zelfzorgtips
De derde online school/werkweek zit er weer op. Wat hebben jullie dit goed volgehouden met elkaar!
Hoe vond jezelf dat het ging? Kan iedereen er ontspannen en rustig onderblijven of lopen de emoties soms hoog op? Met het gebruik van deze emotiemeter help jij je kind met het herkennen en benoemen van de emoties die ze voelt. Vaak is dat al voldoende om weer tot rust te komen. Omdat op de achterkant van de emotiemeter helpende activiteiten staan, is je kind in staat om zichzelf te kalmeren.
Ze kan bij het zetten van de knijper meteen kijken naar haar eigen zelfzorg tips. Zo stimuleer je zelfredzaamheid en biedt je ‘coopingskills’ aan. Het leren omgaan met gevoelens, het op de juiste manier uiten ervan en uiteindelijk weer ‘loslaten’ van de emotie is een leerproces en daar hebben ze ons volwassenen hard bij nodig.
Dit is een activiteit voor het hele gezin. Voor jonge kinderen geeft het visueel steun aan het uiten van hun gevoel en de wat oudere kinderen krijgen zo meer grip op de nuances van emoties.
Download 7 februari: High Five voor jullie!
Een dikke high five voor jullie! Wat hebben jullie het goed met elkaar volgehouden!
Met deze oefening kan je kind lekker even bij zichzelf te rade gaan over wat zij allemaal al kan en waar zij goed in is. Door de vragen die er gesteld worden krijgt ze de gelegenheid om na te denken over haar mening en ervaringen. Een stukje bewustwording van eigen kennis en kunde.
De vragen kunnen voorgelezen worden maar misschien ook zelf gelezen. Geef je kind de tijd om er even over na te denken voordat het antwoord wordt opgeschreven. Stel daarna pas vragen. Stel open vragen. Wees nieuwsgierig.
Dit is een activiteit voor het hele gezin. Voor (jonge) kinderen is het een fijne oefening om weer even te zien en lezen wat er wél lukt en wat ze allemaal al wél kan. Geef de High Five een mooi plek en laat je kind zichzelf (de poster) regelmatig een high five geven. Ze is tenslotte GOED bezig!
Webinar van 8 februari 2021: Je kind van 9* in coronatijd….gevoelig en ingewikkeld?!
Wij nemen je mee in de inzichten die er zijn rond de ontwikkelingsfase van het kind van 9. Deze fase loopt ongeveer van 8 t/m 11 jaar. Het is een fase die gepaard gaat met tegenstrijdige gevoelens, gedachten en uiting van emotioneler gedrag. In deze (toch wel) spannende en onzekere tijd ervaren kinderen meer angsten en spanningen. Wij helpen je kijken naar de signalen/het gedrag dat je kind laat zien en geven je handvatten hoe jij hier mee om kunt gaan. Een avond vol tips, informatie, ideeën en herkenning.