Je begrijpt er niets van. Je hebt zo’n leuke, sociale en slimme dochter en toch gaat ze vaak met buikpijn naar school. Of ze doet anders dan anders. Je maakt je zorgen. Je weet je geen raad meer. Al je goedbedoelde adviezen helpen niet (voldoende) en je blijft haar maar ‘ziek’ naar school sturen omdat je anders bang bent dat ze nog meer (aansluiting) mist…

Ja, je dochter ervaart stress…

Hoe kan het dat mijn dochter zich zo ongelukkig voelt? Doe ik iets verkeerd, zal je je misschien afvragen. Je wilt haar graag helpen maar je weet op dit moment niet meer hoe. Je merkt dat haar onzekerheid toeneemt en dat ze steeds vaker gespannen is, wat weer zorgt voor meer lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn. Je wilt niets liever dan een ontspannen dochter in huis. Een lachende dochter, een dochter die (speel) afspraken maakt, die ‘normaal’ kan vertellen dat ze iets niet wil of dat ze het er niet mee eens is zonder in een woede uit te barsten.

Ja, dat zou fijn zijn! We weten immers allemaal dat kinderen (en volwassenen) niet of in ieder geval minder goed presteren wanneer er sprake is van (langdurige) stress. Hoe kan jouw dochter nog meekomen op school als ze zoveel stress ervaart?

coaching voor meiden die onzeker zijn

Mijn wens voor jullie

Wat zou het dan ook fijn zijn als je dochter zich meer kan ontspannen. Dat ze handreikingen krijgt om met veranderingen, spannende momenten of teleurstellingen om kan gaan. Dat ze daar niet meer meteen buikpijn van krijgt en mocht ze die dan toch nog krijgen, dat ze weet wat haar lijf eigenlijk wil vertellen. Wanneer je dochter beter in haar vel zit, zal ze minder negatief denken over zichzelf, ze zal beter voor zichzelf gaan zorgen en eerder geneigd zijn nieuwe dingen te proberen. Hoe fijn zou dat zijn? Voor haar, maar ook voor jou als moeder, voor jullie als ouders, gezin!? De dag ontspannen kunnen beginnen zonder de zorgen of ze met buikpijn naar school gaat of dat ze compleet over haar toeren uit school komt omdat er van alles en nog wat gebeurd is….

Ik kan jullie dochter én jullie als ouders hierbij helpen.

Dit is wat ik voor jullie kan én wil doen:

Ik werk met jullie dochter tijdens de Goedgemutst-coaching sessies aan een aantal zaken die voor haar op dit moment van groot belang zijn om hierin vaardiger te worden: ontspanning, gedachtenkracht, kwaliteiten, sociale vaardigheden en emoties (h)erkennen. Deze vijf onderdelen vormen de basis van iedere sessie. Naast de sessies met jullie dochter, bied ik een speciale moeder-dochter keukentafelsessie aan gedurende het traject.

Plan van aanpak

Ik werk volgens een vast Goedgemutst-traject. In dit traject zit:

  • intakegesprek
  • 4 sessies voor je dochter
  • 1 moeder/dochter sessie samen
  • (tussen)evaluatie.

Alle sessies, of het nu een intake, een kindsessie, een moeder-dochtersessie of een eindevaluatie is, duren 60 minuten. De kosten zijn voor alle sessies gelijk, namelijk € 80 euro incl btw per sessie.

Let’s start at the beginning

Het traject begint met een telefonische kennismaking (30 minuten). Jullie vertellen mij jullie zorgen en ik luister. Daarna vertel ik jullie wat ik voor jullie dochter hierin kan betekenen.

Nadat jullie besloten hebben dat dit is wat jullie dochter op dit moment nodig heeft, volgt het intakegesprek. Dit gesprek is met beide ouders en we bespreken dan de door jullie vooraf ingevulde intakelijst om de zorgvraag zo helder mogelijk te krijgen. Gedurende het traject staat deze zorgvraag centraal en zal er gewerkt worden om hierin een positieve verandering aan te brengen. De vijf elementen in mijn sessies geven structuur en ingangen om mee aan het werk te gaan. Uit de praktijk blijkt dat meiden die zich onzeker voelen baat hebben bij gerichte ontspanningsoefeningen en het regelmatig herhalen en ervaren van eigen kwaliteiten. Het verkrijgen van inzicht in hoe gedachten werken en hoe deze te beïnvloeden zijn, zorgt voor rust, acceptatie en moed om spannende dingen toch te gaan doen. Soms is het oefenen van wat nog niet makkelijk gaat fijn.

Na de intake plan ik standaard de 5 coaching sessies met jullie in. Tussentijds kunnen deze verzet worden of geannuleerd. Wanneer bij de evaluatie blijkt dat de coaching (nog) niet voldoende effect heeft, plannen we weer 4 sessies voor je dochter, 1 moeder/dochter sessie en een evaluatiesessie in.

individuele coaching voor meiden

Tijd en plaats van afspreken

De Goedgemutst-coaching sessies vinden plaats aan de keukentafel in mijn praktijk aan huis. Ik werk voornamelijk onder of na schooltijd. De sessies duren 60 minuten, waarbij jij als ouder de laatste 5 minuten erbij mag komen zitten. Zo kan je dochter zelf vertellen waar ze aan ‘gewerkt’ heeft, hoe zij zich erbij voelt en wellicht wat ze heeft gemaakt. Alle papieren documenten blijven op de praktijk totdat het traject afgerond is, daarna krijgt je dochter haar gemaakte dingen mee naar huis in een map.

Vind jij dat je dochter zich lang genoeg ongelukkig, slecht of verdrietig heeft gevoeld? En gun je haar ontspanning, plezier en geluk? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op, dan gaan we er samen voor zorgen dat jouw leuke dochter weer goedgemutst door het leven gaat!