Werkwijze

Voordat ik aan slag ga met uw dochter, zullen wij in een kennismakingsgesprek elkaar wat beter leren kennen. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Dit kan telefonisch of persoonlijk. Samen bekijken we welke hulp het beste past bij de hulpvraag van u en/of uw dochter.

Als u besluit dat ik aan het werk mag met uw dochter volgt er een intakegesprek. Dit intake gesprek vindt plaats op de praktijk of bij u thuis. U krijgt van mij een intakeformulier toegestuurd die u (samen) dient in te vullen. Om te kunnen starten met de coaching is toestemming nodig van beide gezaghebbende verzorgers/ouders. Bij het intakegesprek bespreken wij dit formulier. Als de hulpvraag helder is kan de eerste afspraak voor een coaching sessie met uw dochter gemaakt worden.

Tijdens het coachen ligt de nadruk op het gedrag en de gedachten van uw dochter en richten we ons op de toekomst. We onderzoeken wat er op dit moment goed gaat en dat nemen we als uitgangspunt. Uw dochter bepaalt daarbij het tempo. Kindercoaching is vaak een kortdurend traject. Ervaring laat zien dat een kind 5 a 6 (max 10) sessies nodig heeft om zich haar nieuwe gedachten en/of gedrag eigen te maken. Mocht blijken dat het traject anders verloopt, dan zal ik u daar tijdig van op de hoogte brengen.

Een coaching sessie duurt max 60 minuten. Bij de laatste 10 minuten mag u aanwezig zijn zodat uw dochter/wij kunnen laten zien wat er gedaan is tijdens de sessie. Dit is het moment van overdracht. U krijgt te zien wat er gedaan is en wat er eventueel thuis geoefend kan worden. Mocht u daar behoefte aan hebben kan er altijd een tussengesprek gepland worden om vorderingen mbt de hulpvraag te bespreken. Na een aantal sessies, wanneer uw dochter het probleem zelf kan aanpakken en oplossen zal de coaching stoppen. Dit gaat in overleg met u en uw dochter. Desgewenst kunnen wij nog een eindgesprek houden om de coaching periode af te ronden.

Wat gaan we tijdens de sessies doen? Ik ga samen met uw dochter de hulpvraag onderzoeken. Hoe gaan we dat doen? Door onder andere te kletsen, door spelletjes te doen (had ik al gezegd dat ik dol ben op spelletjes?), door te tekenen, kleuren en als jouw dochter dat wilt knippen en plakken we er ook nog bij. Samen met uw dochter ga ik vooral praktisch aan de slag. Ik volg verschillende cursussen om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden. Zo werk ik graag met ‘Teken je gesprek’ om inzichtelijk te maken wat er goed gaat en waarbij uw kind graag nog hulp zou willen hebben. Het spel ‘Schatgravers’ is een mooi spel om eigen kwaliteiten te ontdekken en te verankeren. Er zijn genoeg mogelijkheden om te ontdekken wat zijn of haar talenten zijn en welke kwaliteiten het bezit en hoe zij die kunnen gaan gebruiken om goedgemutst de deur uit te gaan.

Als u denkt dat kindercoaching ook iets voor úw dochter zou kunnen betekenen, bel of mail dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Activiteiten

meiden coach goedgemutst te haarlem voo rtiener meiden piekeren negatief zelfbeeld
zelfbeeld moeder dochter sessie relatie haarlem

Lief zijn voor jezelf. Dat is soms best lastig, of toch eigenlijk niet….

Het meiden theekransje van afgelopen woensdag was weer een cadeautje.…

Gedeelde smart is …. een mooi “Theekransje by Night” voor moeders

Gedeelde smart is halve smart.....zo hebben de moeders het ook…

De kracht van samen…. de sleutel(hanger) tot succes! ♥

Wat was het weer een gezellig Theekransje. 5 meiden aan de keuken…

Tis een kwestie van ‘mindset’ …… maar hoe doe (leer) je dat?

Lastig hé...als ze steeds roepen "ik kan het toch niet" of "ik…

Theekransje zorgt voor ‘verbinding to the max!’ Herkenning en erkenning ♥

/
Zes meiden aan de keukentafel. Nieuwsgierig en een tikkeltje…

Aahhh, dat voelt lekker. Massages en ontspanningsoefeningen, daar wordt iedereen goedgemutst van 🙂

Een Goedgemutst Theekransje voor 4 lieve meiden. Vandaag ging…

Special delivery! Post… zelfgemaakt en recht uit het hart ♥

Een Goedgemutst Theekransje by Night speciaal voor MOEDERS. Na…