Over mij

Goedgemutst = bijv.naamw. 1) met een goed humeur  2) opgewekte stemming  3) vrolijk  4) blij  5) opgeruimd

Hallo, welkom bij Kindercoach Goedgemutst. Mijn naam is Cathalijne. Ik ben dochter, zusje, moeder, (harts)vriendin, juf, meidencoach en nog veel meer…. en wie ben jij? Ik ben nieuwsgierig en benieuwd naar wie jij bent en naar je dochter(s).

Je bent in ieder geval aan het bekijken of kindercoaching iets voor jouw dochter zou kunnen zijn. Je zoekt naar hulp, kennis en/of informatie. Wat ben ik blij dat jij er bent. Ik bewonder je zoektocht. Die hebben we namelijk allemaal…..  

Ik ben na 20 jaar juf in het basisonderwijs gestart met mijn praktijk. Ik heb voor verschillende groepen gestaan, waarvan de de groepen 5 en 6 altijd mijn favoriet zijn geweest. Deze kinderen bevinden zich in een nieuwe ontwikkelingsfase, die van ‘het 9-jarige kind’. Alle kinderen doorlopen deze fase, echter zal niet iedereen deze fase hetzelfde ervaren. In mijn praktijk komen meisjes (en hun moeders) die ondersteuning zoeken bij hun onzekerheid, zich eenzaam voelen, plotseling bang, boos of verdrietig kunnen voelen, puberaal gedrag (grote mond, grenzen opzoeken) vertonen of een negatief zelfbeeld ontwikkelen. Zorgen en vragen die piekergedachtes in stand houden en zorgen voor lichamelijke klachten zoals spanningshoofdpijn en buikpijn. Deze meiden gaan helaas niet graag naar school. Wanneer een meisje zich niet ‘goedgemutst‘ voelt, zal het niet tot leren komen…. 

Ik herken de zorgvragen waar de meiden en hun moeders mee rondlopen. Ik ben zelf een perfectionist en soms behoorlijk onzeker over mijn eigen kennis en kunde. Als professional wordt er vaak gedacht dat je het allemaal weet én kunt. En dat juist mijn eigen dochter niet lekker in haar vel zat voelde als falen… Dat juist ik haar niet kon helpen… Maar gelukkig heb ik een fijne collega coach voor haar gevonden die haar weer op weg hielp.

Dat je als ouder zoekt naar hulp, informatie of inspiratie kan ik mij dus heel goed voorstellen. Je ziet je dochter worstelen en worstelt zelf lekker mee. Ook ik was als kind onzeker, bescheiden en durfde niet goed mijn grenzen aan te geven. Ik was en ben een pleaser. Ik wil graag voor iedereen zorgen en doe dat nog steeds. Voor mijn gezin, de meiden in mijn praktijk, hun ouders, vriendinnen, collega’s en noem maar op…. Ik heb echter wel geleerd de afgelopen jaren dat ik steeds meer voor MEZELF mag zorgen. Juist door te laten zien dat ik voor mezelf kies door bijvoorbeeld NEE te zeggen op bepaalde verplichte activiteiten of werkzaamheden, zag ik mijn dochter ook nee zeggen. Nee tegen speelafspraken die ze eigenlijk niet wilde maken. Dubbel trots dus! Op mezelf en op haar. Kinderen zijn spiegels. Ze weten dát in jou te raken wat gevoelig ligt. Heb je een faalangstige dochter (check), dan is de kans groot dat jij zelf best streng voor jezelf bent en dat je graag goed werk aflevert (check)… mag je van jezelf fouten maken? Mag je van jezelf zeggen ‘nu is het klaar, dit is goed genoeg’?

Opvoeden is een bewustwordings-rollarcoaster….met pieken en dalen. Ik gun je de rust, de tijd om er van te genieten. Ik heb dat toen onze kinderen jonger waren te weinig gedaan. Ik was te veel bezig met ‘hoe het hoort’ en ‘doe ik het wel goed’. Zoek hulp, vraag informatie, zoek steun en deel je zorgen. Je bent niet alleen! Weet je welkom in mijn praktijk. Jij én je fantastische dochter ♥

Activiteiten

Lief zijn voor jezelf. Dat is soms best lastig, of toch eigenlijk niet....

Het meiden theekransje van afgelopen woensdag was weer een cadeautje.…

Gedeelde smart is .... een mooi "Theekransje by Night" voor moeders

Gedeelde smart is halve smart.....zo hebben de moeders het ook…

De kracht van samen.... de sleutel(hanger) tot succes! ♥

Wat was het weer een gezellig Theekransje. 5 meiden aan de keuken…

Tis een kwestie van 'mindset' ...... maar hoe doe (leer) je dat?

Lastig hé...als ze steeds roepen "ik kan het toch niet" of "ik…

Theekransje zorgt voor 'verbinding to the max!' Herkenning en erkenning ♥

/
Zes meiden aan de keukentafel. Nieuwsgierig en een tikkeltje…

Aahhh, dat voelt lekker. Massages en ontspanningsoefeningen, daar wordt iedereen goedgemutst van 🙂

Een Goedgemutst Theekransje voor 4 lieve meiden. Vandaag ging…

Special delivery! Post... zelfgemaakt en recht uit het hart ♥

Een Goedgemutst Theekransje by Night speciaal voor MOEDERS. Na…

Speciaal Theekransjes voor moeders extra speciaal!

/
Speciaal? Ja, speciaal omdat deze lieve moeders bij mij op de…