Wie jarig is die trakteert…. nou ja, haar moeder in dit geval!

Onze dochter was op 30 december jarig. Ze mocht alweer 14 kaarsjes uitblazen. Wanneer je kind jarig is word je meestal (ik in ieder geval wel) een beetje melancholisch…. alle clichés zoals ‘wat gaat de tijd toch snel ‘ en ‘je doet alles voor je kind’  blijken waar te zijn. Want wat gaat het snel en wat hebben wij gestreden voor het geluk van onze dochter.

Dat strijden ging bij ons niet zonder tranen van verdriet, moedeloosheid, angst en pijn. Mijn moederhart is groot, vol liefde voor mijn dochter en zoon, vol kracht en vechtlust, vol moed en hoop. Maar op het diepste punt is dat soms ver te zoeken, dan neemt angst en verdriet het over.  De alles verlammende angst ‘dat het nooit meer goed komt’ en ‘dat zij hier niet uitkomt’….

Ik zal je de ‘ellende’ besparen, maar weet dat ons verhaal min of meer hetzelfde zal zijn. Ook jij ziet je dochter worstelen, kopje onder gaan in haar verdriet en misschien ook wel de angst bij haar toenemen en zich steeds verder terug trekken in haar schulp. Je doet wat je kan. Je helpt waar nodig. Met fluwelen handschoenen pak je haar aan in de hoop dat ze het op eigen kracht (weer) kan doen.

gratis sessie coaching meiden haarlem

Een van de dingen die ik hieruit heb geleerd is om vooral mezelf niet te verliezen. Haar verdriet, haar struggle is niet die van mij. Natuurlijk heb ik ook meegehuild, gevloekt en gejammerd. Maar we hebben ook vooral geleerd om te kijken naar wat wél haalbaar was. We hebben als gezin stappen gemaakt, kleine stappen die er ook toe deden. Want iedere stap is er één. De beste stap die wij uiteindelijk hebben gedaan is hulp vragen.

Eerst bij vrienden, bij school, bij de huisarts en uiteindelijk bij een coach en psycholoog. Niet alleen voor haar, maar ook voor onszelf. Soms kan een last zo zwaar wegen, dat het zijn stempel drukt op alles wat er gebeurd binnen het gezin. Ons hele leven draaide om haar, om haar verdriet en angsten. Ik heb de kracht van samen altijd al kunnen waarderen, maar dat je het zelf ook zo sterk mag voelen en ervaren vond ik (stiekem) toch best verwonderlijk.

Waarom ik dit hele verhaal met je deel is om je uit te nodigen. Om OOK die eerste stap te zetten. En zoals de titel al zei: wie jarig is trakteert….in dit geval haar moeder dan, wil ik je vertellen wat ik trakteer.

Als jij vóór 30 januari een kennismakingsgesprek aanvraagt en hieruit volgt een coaching traject voor jouw dochter, dan krijgt zij van mij gedurende het traject één sessie er gratis bij. Een Goedgemutst traject bestaat altijd uit : een intake met beide ouders, 3 sessies voor je dochter, 1 moeder/dochter sessie en een (tussen) evaluatie. Alle sessies kosten 80 euro inclusief BTW en duren ongeveer 60 minuten. Jouw dochter krijgt dus bij de start in januari er 1 sessie GRATIS bij. Dat is nog eens een mooie start van 2021!