Precies zoals ik ben.

Hoe fijn zou het zijn als je dochter met een goed gevoel naar school gaat? Dat ze spannende dingen (h)erkent en daar vervolgens veerkrachtiger en zelfverzekerder mee om kan gaan? Dat ze meer ontspannen is en moeilijke zaken eerder van zich af kan laten glijden?

Is jouw dochter onzeker over haar kennis en kunde? Twijfelt ze veel? Durft ze soms écht niet… en zit ze in groep 5 of 6? 

Dan is de groepstraining ‘Precies zoals ik ben’ speciaal voor haar!

Met deze training vergroten de meiden hun zelfkennis en zelfinzicht en daardoor hun zelfvertrouwen. Ze zullen hierdoor veerkrachtiger worden en beter kunnen omgaan met tegenslagen en spanningen. Ze weten immers steeds beter waar ze wél goed in zijn en hoe ze dit kunnen inzetten.

Voor wie:

Deze groepstraining is speciaal voor meiden uit de groepen 5 en 6. Minimaal 4 en maximaal 6 meiden kunnen hier aan meedoen, dit heeft te maken met interactie tussen de meiden en de aandacht die ze verdienen.

Wanneer:

De groepstraining wordt 4 keer per schooljaar aangeboden.

De eerste groepstraining start in september en zal plaatsvinden op zondagochtend. Van 10 tot 12.30 uur. Data: 8/9 , 15/9 , 22/9  en 29/9

De tweede groepstraining start in oktober en zal plaatsvinden op de woensdagmiddag. Van 15 tot 17.30 uur.  Data: 9/10 , 16/10 , 30/10 en 6/11

De overige 2 worden in februari/maart en mei/juni gepland. Precieze data volgen.

Duur:

De training duurt 4 x 2,5 uur zodat we voldoende tijd hebben om elkaar te leren kennen, afwisselende activiteiten kunnen doen, ons niet hoeven te haasten om opdrachten e.d. af te krijgen. Het is mijn insteek om op een ontspannen, gezellige manier bezig te zijn met elkaar en zo te onderzoeken welke kwaliteiten je dochter allemaal heeft en dat ze kan ervaren dat ze goed genoeg is!

Kosten:

De investering voor deze groepstraining zijn € 275 euro per deelnemer.

Je dochter krijgt hier 4 keer 2,5 uur training voor, alle materialen, eten en drinken en 1 keer gratis deelname aan één theekansje (twv € 15 euro). Haar moeder mag gratis meedoen met de workshop ‘ik ben 9’ (twv € 25 euro) én zij mag 1 introducee meenemen voor de helft van de prijs (twv € 12,50)

Wat gaat je dochter precies doen, leren en ervaren?

De eerste training gaat vooral over kennismaken en gedachten. Wie ben ik en wie ben jij? We gaan opzoek naar overeenkomsten en verschillen, in ervaringen en gedachten. Want de gedachten die we zelf hebben over bepaalde ervaringen, bepalen hoe we de volgende uitdaging benaderen…vaak vanuit angst en onzekerheid. Hier komt dus gedachte-kracht bij kijken. Hoe buigen we de negatieve gedachten om naar positieve gedachten.

De tweede training gaat over kwaliteiten. Onderzoeken waar je allemaal goed in bent levert een positief gevoel op. Je krijgt er energie van. En je kan je kwaliteiten niet vaak genoeg zien, horen, ervaren en ontdekken. hoe vaker, hoe beter ze beklijven en je er ook echt in gaat geloven!

De derde training gaat over ontspanning en behoeftes. Wat heb jij nodig om weer ontspannen naar school te kunnen gaan of om die toets te kunnen maken. Of om lekker te kunnen gaan slapen? Wanneer we ons fijn en prettig voelen hebben we niet iets extra’s nodig. Alle behoeftes zijn dan vervuld. Maar wanneer je verdrietig, bang of boos bent heb je JUIST wel iets extra’s nodig. Wat dat voor jou zou kunnen zijn gaan we onderzoeken.

In de vierde training creëren de meiden hun eigen schateiland waarin ze al het geleerde een plek gaan geven. Het wordt een soort visuele samenvatting. Door alles een plek te geven, te benoemen en te beschrijven veranker je positieve ervaringen, gedachten en laten we negatieve ervaringen en niet helpende gedachten los. Helemaal weg zal de angst of onzekerheid nooit zijn. Dat hoeft ook niet, maar we hoeven ons er niet door te laten leiden/lijden! We vieren wie we zijn en dat we daar TROTS op kunnen zijn 🙂

Om te mogen deelnemen aan deze fijne groepstraining hoeft je dochter maar aan een paar “voorwaarden” te voldoen:

  • zou ze zichzelf wat zelfverzekerder willen voelen?
  • zou ze willen weten én voelen waar ze goed in is?
  • zou ze willen oefenen in een klein groepje met leeftijdsgenoten?
  • zit ze in groep 5 of 6?
  • gun jij je dochter een ontspannen schooltijd?

Vijf keer JA?! Dan is ze van harte welkom! Ze is natuurlijk altijd welkom, net als jij. Mocht je nog vragen hebben over de groepstraining bel of mail mij. Dan beantwoord ik je vragen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor én met je dochter. Ik zie haar graag ♥