Het zou zo fijn zijn als ze met iemand over haar faalangst kan praten, maar ik wil niet meteen naar therapie ofzo.

Zó erg is het niet. Aldus de moeder….

Hoe lang ga je (nog) wachten voordat JIJ hulp vraagt voor je dochter?

Ik herken het.

Eerst nog even afwachten, zelf proberen. Sussen. Moet ik hiermee naar de huisarts, in therapie, een traject in, coaching? Twijfels. Opvoedtwijfels. Moedergevoelens buitelen over elkaar heen. Waar doe je goed aan?

Is het erg genoeg? Of juist niet. Ik kan dit wel zelf met haar bespreken. Al ze wat wil zeggen tenminste… Lastig om ‘het’ bovenwater te krijgen. Vertelde ze maar wat er speelt. Wat er is. Maar hoe langer jij wacht, hoe lastiger het wordt. Ook hierin ben jij een voorbeeld. Wanneer JIJ om hulp vraagt of aangeeft dat ‘het genoeg is’ (grenzen aangeeft), zal zij dat ook gaan doen. Niet meteen, maar uiteindelijk wel.

Praten over gedachten en gevoelens helpt. 

Praten over jouw zorgen en twijfels helpt. Als er iets speelt, als er iets is. Dan is het fijn om er over te kunnen praten. Jij doet dat waarschijnlijk met je partner, de juf van school, je vriendinnen en andere moeders. Maar soms is een vreemde dan misschien nog wel prettiger dan je beste vriendin of eigen moeder. Dat geldt misschien ook wel voor je dochter.

Dan zijn leeftijdsgenoten handig. Die snappen waar zij mee tobt. En dan niet perse haar eigen vriendinnen, want misschien schaamt je dochter zich wel. Lijkt het je fijn voor jouw dochter om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook faalangst ervaren, de lat hoog leggen, onzeker zijn in vriendschappen en over zichzelf? Dan biedt deelname aan Club Goedgemutst uitkomst.

Wat voegt Club Goedgemutst toe? GOUD!

Bij Club Goedgemutst zijn we op een ontspannen, ongedwongen manier bezig met een positieve activiteit samen met een aantal leeftijdsgenoten. Allemaal verschillend maar soms zó hetzelfde.

Dezelfde dingen ervaren en beleven. Voor de één makkelijk en de ander niet. Delen van twijfels, zorgen en angsten maakt dat ze minder groot worden. Minder groot ervaren worden.

Herkenning zorgt voor troost. Het geeft moed om dingen toch te doen. Ervaringen, tips en oplossingen worden met elkaar gedeeld. De kracht van samen tijdens Club Goedgemutst is GOUD.

Komt jouw dochter dit ook een keer ervaren?

Heb jij zorgen over je dochter? Zit ze niet lekker in haar vel, gaat ze met buikpijn naar school en zou het haar helpen om erover te praten, maar zie jij coaching (nog) niet zitten?

Meld je dochter dan aan voor een Club Goedgemutst. Dan kan zij lekker kletsen met leeftijdgenoten, ze leert mij kennen, ik luiste rmee, ik praat mee waar nodig, maar ben vooral aanwezig voor hen. Gewoon met aandacht aanwezig ZIJN.

Mocht je het op prijs stellen dan kunnen we vooraf én achteraf even met elkaar bellen om af te stemmen op jullie zorg(vraag), zodat ik wellicht tijdens de Club al wat positieve zaadjes bij je dochter kan planten, zodat zij maximaal kan genieten, ervaren en groeien bij Club Goedgemutst!

Wat als er toch meer nodig is? 

Dan zijn jullie uiteraard van harte welkom. Met het hele gezin. In een kennismakingsgesprek bespreken wij kort jullie grootste zorgen en ik vertel je meteen wat ik hierin voor jullie kan betekenen. Voor jullie als gezin, maar ook voor jou en je dochter.

Ik werk vaak met moeder en dochter samen. Uiteraard is er ook ruimte voor vader en/of broer(tje(s)/zus(jes). Na dit gesprek zal ik jullie een passend voorstel doen aan de hand van de zorgvraag die jullie hebben ingediend. De trajecten zijn vaak kortdurend omdat wanneer ik met moeder én dochter samen kan werken, er vaak grotere veranderingen in gang gezet kunnen worden.